dimecres, 16 de maig del 2007

Entrevista a un ciclista aficionat

Hem entrevistat a una persona de Calldetenes anomenada Jordi Atimiras Rovira i que va néixer a l'any 1959, aquesta és l'entrevista :

Quina és la teva reació amb la bicicleta?

Be, jo de petit, ja m'agradava anar amb bici i vaig començar a competir al 1974. Primer vaig competir en la categoria d'amateur i després a la de juvenil fins a l'any 1984.

Ara hi vas més que abans o ho has deixat completament?
No, no hi vaig tant, pero continuu fent bicicleta estàtica una hora cada dia per estar una mica en forma.

Recordes alguna competició de l'any 1991 com el Tor de França o algun altre?
Més o menys sí, recordo que el tour el va guanyar l'Indurain i que en va guanyar uns quants més després d'aquest i et diria que he anat a veure els tours de cada any des del 1983.


Quines diferències hi ha en la bici d'abans i la bici més actual?
No me'n recordo de tot exactament, però el que si et puc explicar és que abans hi havien 6 pinyons i ara n'hi ha 9, i també ha canviat molt en els materials de fabricació: la bicicleta aans es construïa amb uns al·liatges de metalls però ara la majori estàn fetes de "fibra de carbono" que els hi dóna més lleugeresa i més aerodinàmica, tot i que també n'hi ha de titani.

Abans què passava am el casc de bici?
Doncs que no se'n va portar fins a l'any 2002, abans no era obligatori de portar-ne.

Amb l'invent de les "contrarellotges", creus que el ciclisme s'ha tornat més avorrit?
Jo penso que no, són igual de divertides si no hi ha un guanyador nat, perquè sempre guanya el mateix i es fa pesat, en tot cas les contrarellotges són proves de tècnica i no de força i fa que sigui més entretingut.

Quan es parla del tema que els professionals es droguen i tot això què en saps?
El que jo sé és que hi ha més de 200 productes prohibits que si dones positiu d'aquests et penalitzen i també que n'hi a uns altres que ténen un límit i si l'excedeixes també et penalitzen.

Creus que amb les carreres actuals, amb tants quilòmetres, requereixen una prearació especial o no?
Bé, ara hi ha molta gent que només es dedica a una cursa, el tour ,el giro o la volta i ha d'aprofitar el millor moment de forma física, que assoleix només una vegada a l'any i que coincideix amb alguna competició, no saben quan serà el moment en el que estaran millor i per això varien les participacions en curses.




1 comentari:

marta.costa ha dit...

Molt bé l'entrevista, però haurieu d'ordenar el contingut